Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2022 22:11:00

Dobrá zpráva

Dobrá zpráva

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě tzv. Palačovské spojky

 Dle krajského Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje by měla být zahájena významná dopravní stavba, tzv. Palačovská spojka, a to někdy v polovině letošního roku. V současné době je zahájeno výběrové řízení na dodavatele a koncem ledna by měly být zahájeny již přípravné práce a pomalu i skrývka ornice. V dubnu by pak mohl být zahájen archeologický průzkum.

Smyslem této propojky dálničního typu je výrazně snížit a omezit transitní kamionovou dopravu přes některé obce na Novojičínsku a Přerovsku, včetně Nového Jičína.

mapa

K tomu, aby byl tento smysl propojky naplněn, bude následně nutné udělat další zásadní krok, a to dát na stávající silnici 57 (Valašské Meziříčí - Nový Jičín) zákaz vjezdu automobilům nad 12 tun. Teprve potom může mít tato investice zásadní pozitivní význam pro obyvatele dotčených obcí z hlediska životního prostředí a převážit tak negativní dopady této stavby, jako je zábor kvalitní zemědělské půdy či nežádoucí fragmentace krajiny, která zhoršuje prostupnost krajiny pro volně žijící živočichy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama