Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2018 17:09:23

K Sýrii

K Sýrii

Jak vnímám aktuální - zdá se kritickou - situaci v Sýrii

Nejsem velkým přítelem výchovných políčků ze strany západu, řada takovýchto zásahů byla realizována dle mého soudu neuváženě a vyvolala chaos, zmatek, škody a utrpení srovnatelné s těmi, proti kterým původně směřovala.

K těmto bytostně zásadním a radikálním rozhodnutím je potřeba přistupovat s velkou uvážlivostí a předjímat jejich možný negativní dopad.

Použití chemických zbraní je nesmírně závažná situace, která dle mého soudu takovýto cílený úder ospravedlňuje. Podle informací, které jsou z médií dostupné, byl útok spojenců (USA, Francie a V. Británie) proveden vskutku cíleně a profesionálně, bez ztrát na civilním obyvatelstvu.

Čekat na souhlasné rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN je v zásadě nemyslitelné, tento orgán, bezesporu veledůležitý, není při současně nastavených pravidlech funkční.

Co se týká reakce naší vlády, pak dle mého přesvědčení určitě stačilo vyjádření ministra zahraničí M. Stropnického, mediální aktivity ministryně obrany K. Šlechtové už byly zbytečné. Tanečky premiéra v demisi, pana Babiše, jsou pak spíše úsměvné, je evidentní, že určitě není dokonalý, že se bude muset hodně učit, přinejmenším v zahraničně-politických tématech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama