PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2021 6:32:00

Kdo je příjemcem veřejných peněz, musí být maximálně transparentní

Kdo je příjemcem veřejných peněz, musí být maximálně transparentní

Zásadní důvody pro majetková přiznání novinářů České televize a Českého rozhlasu

 Ten, kdo je příjemcem veřejných peněz, a to veřejnoprávní novináři prostřednictvím svých platů nepochybně jsou, musí být maximálně transparentní. Veřejnoprávní novinařina je službou zemi, a to dle zvláštního zákona. ČT a ČRo nejsou tedy soukromé či polosoukromé firmy, ve kterých si o platech svých zaměstnanců rozhodují majitelé sami a zcela přirozeně nemusí jejich výši zveřejňovat.

Občané, v případě České televize a Českého rozhlasu tzv. koncesionáři, musí mít alespoň rámcový přehled, jakým způsobem je s jejich penězi nakládáno. Samozřejmě, o výši platů v ČT a ČRo budou i nadále rozhodovat klíčoví manažeři, jen se do popředí dostane klíčový společenský požadavek ‚práva na informaci‘.

Druhým důvodem je minimalizace a vyvrácení různých podezření, a to právě dešifrováním majetkového přiznání, které tak bude současně chránit veřejnoprávní novináře před šikanózními a nepodloženými obviněními z tzv. tendenční korupce. Občan bude mít možnost si ověřit, zda nabytý majetek odpovídá reálným, a hlavně zákonným, příjmům a možnostem tak, jako se to děje například u mnohých politiků.

(zdroj: kscm.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama