MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2012 16:41:26 - bert železný

drahé volání

Na půdě EP se nedávno řešil trh s roamingem, kde EP schválil snížení cen. Mohu se ale zeptat, jak se stavíte k problémům, které trápí obyvatele ČR-tedy přehnaně drahé volání oproti cizině. Hodně se řeší, že by možná u nás mohl vstoupit na trh nový operátor. Jak se na to díváte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2013 8:22:59 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
 Dobrý den, děkuji vám za dotaz. Na půdě Evropského parlamentu dlouhodobě bojuji za odstranění nesmyslných poplatků za volání v zahraničí. To, o čem hovoříte, byl první úspěch. Letos Evropská komise představila právě na výzvu Evropského parlamentu nový, ještě ambicióznější návrh, který počítá například s úplným zrušením poplatku při přijetí hovoru v zahraniční. Záměrem je motivovat operátory, aby sami nabízeli výhodné balíčky volání v zahraničí. Dlouhodobým cílem je pak vytvoření jednotného telekomunikačního trhu v EU, který operátorům nabídne jednak nové možnosti, jak oslovit mnohem širší spektrum potenciálních zákazníků, ale především má spotřebitelům přinést kvalitnější služby za odpovídající ceny. Z tohoto úhlu pohledu má evropský jednotný trh telekomunikačních služeb svou logiku. Ano, volání v ČR je neakceptovatelně drahé. Ale v Evropě jsou i větší rozdíly. Například rozdíl v cenách telefonování v rámci vnitrostátní sítě mezi nejlevnější Litvou a nejdražším Nizozemskem je neskutečných 774 %! Myslím si, že tyto nerovnosti by vnitřní trh EU měl napravit a věřím, že i napraví.