Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.06.2017 16:22:35 - Zamlíková

Grabštějn

Dobrý den, je asi logické, že křížová cesta nemůže být tam, kde není poutní místo nebo kaple, i když našemu ateistickému národu by to bylo asi jedno. Proč se tak na u hradu na konci cesty nepostaví malá veřejná kaplička? A nejde zákon nebo proč to tak je, nějak legálně ,,obejít"? Zamlíková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2017 18:37:36 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,cesta se jmenuje resp. jmenovala "Stezka smíření". V zákoně žádný problém nebyl. Luděk Vele jako bohém podcenil úřední papíry a nečekal na úřední povolení a cestu spočívající ve 14 stelách vybudoval.  Za toto zaplatil - a to doslova -  úřední pokutu. Pak nastal úřední děj, který se oficiálně jmenuje odstranění stavby, a který - zcela běžně a zcela zákonně končí tzv. dodatečnou legalizací stavby. Žádný zákon nezakazoval úředníkovi KÚ LK , aby jí učinil. A samotná paní generální ředitelka Národního památkového úřadu se za Luďka Veleho na jednání, které jsem osobně absolvoval, postavila a úředně požádala o prodloužení zachování do konce roku 2018. Jenže úředník KÚ LK ucítil svoji moc a Luďka Veleho i paní ředitelku poslal svým rozhodnutím kamsi.  Dokonce prohlásil v mailu, který jsem sám od něho obdržel, že kdyby na stélách místo náboženských motivů byli T. G. Masaryk, Edvard. Beneš a Karel Kramář, tak by je povolil. Na místě tak zůstaly ohavné trosky betonového plotu z dob socialismu (v mnohem vyšším počtu  sloupů než byla cesta), ty mu nevadily. 
Jednalo se jen o léčení komplexu zatrpklé úřednické nuly, žádný zákon by při povolení porušen nebyl.