JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2012 15:49:53 - hanušová

Nikde není omezení, kolik kandidátů může každý občan podpořit

Pane senátore, prováděcí zákon k přímé volbě prezidenta byl nedávno schválen. Mohu se zeptat, zda mohu na kandidaturu na prezidenta podpořit svým podpisem více kandidátů? A už víte, koho podpoříte Vy? A souhlasíte s paní Roithovou, že může být problém, že zákon nabyde účinnosti až od 1. Října?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.08.2012 13:23:37 - JUDr. Miroslav Antl
Zdravím Vás z Podkarpatské Rusi - a z mobilního telefonu reaguji velice stručně = až "telegraficky": pokud jde o doprovodný zákon, měl být samozřejmě předložen do Senátu Parlamentu ČR podstatně dříve, resp. současně s ústavním zákonem o "přímé volbě prezidenta" a s dalšími souvisejícími zákony, což jsme ostatně namítali už tehdy.. To může komplikovat celou situaci - a i proto jsme tento zákon předjednávali s poslaneckým ústavně-právním výborem tak, abychom ho nemuseli vracet do dolní komory PČR. Jsem však optimista - a věřím, že při dobré vůli všech a odpovědném přístupu kandidátů se dá vše stihnout... Nikde není omezení, kolik kandidátů může každý občan podpořit, je to jeho věc... Já sám jsem již byl požádán o podpis, resp. podporu, z více stran, zatím však nemám jasno, zda (vůbec) a koho v jeho kandidatuře na prezidenta ČR podpořím... Přeji Vám pohodové a hlavně zdravé letní (tý)dny...!
Miroslav Antl
(senátor)