Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2018 17:57:53 - Motto-motto

Lže Rusko nebo my?

Nejpravděpodobnějším zdrojem smrtící látky typu Novičok je podle ruské diplomacie Česká republika, Slovensko, Británie nebo Švédsko. Myslíte, že je obvinění ČR oprávněné? Jsou proto nějaké důkazy? A pokud ne, nemělo by se to nějak řešit? Podle mě jde o dost vážné obvinění a nejde je podle mě jen tak přejít. Nebo jste jiného názoru?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2018 18:42:42 - Ing. Jiří Dolejš
 Pokud Britanie tvrdí, že použitý toxin při útoku na bývalého agenta GRU Skripala  je z Ruska a to zase tvrdí že je z  Britanie (popř. z ČR či dalších zemí) jde na obou stranách jen o tvrzení  bez důkazů.A z obou stran jde o útoky podle mne diplomaticky neodpovědné, zbytečně eskalující vztahy a nahrávající obrazem vzájemného nepřátelství jen militantním sklonům vyhovujícím tak leda zbrojařskému lobby. Útok tohoto typu je svinstvo a velmi nebezpečná věc - proto je důležité vše řádně vyšetřit. Skloňovaný typ bojového neurotoxinu byl sice vyvíjen kdysi na území bývalého SSSR ale od té doby uplynulo mnoho času a zatím nemáme konkrétnější informaceJasné vyjádření vlády ČR že nešlo o žádnou látku přechovávanou na našem území a tomu odpovídající požadavek na reakci  ruské diplomacie mám za samozřejmost Při vědomí složitostí při získávání informací o vojenských chemických zbraních není jiné cesty jak se dobrat pravdy než požadovat relevantní informace včetně transparentních expertizPokud by skutečně bylo doloženo víc než spekulace o motivech a autorech tohoto teroristického činu, bylo by to nesmírně závažné - nelze však předjímat vyšetřování.   Diplomatická válka spojená s vypovězením diplomatů na obou stranách a zmrazenými vztahy by se pak měla kredibilně ukončit a rozhodně ji neeskalovat do konfliktu typu studené války.