Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2018 9:02:54 - GB

Proc se Rusko neprizna moznost ze Novichok jim nekdo ukradnul?

Rusko nepopira ze Sergei a Yulia Skripal byli otraveni nervovym agentem Novichok 232/234, tak jako nezapreli jeho pouziti k vrazde Ivana Kivelidi a Zary Ismailove (1992) v Rusku kdy dospeli k zaveru ze agent pochazel z (ГосНИИОХТ) laboratore v Moskve.
Tenkrate Rusky soud uznal ze doslo k odcizeni teto latky zamestnancem motivovan penezni odmenou. Myslim ze odvolani EU velvyslance souvisi s Ruskou neochotou spoluprace a falesneho narceni EU statu.
Otazka je, proc Rusko neprizna ani moznost ze by mozna doslo ke kradezi a poukazuje na cizi zdroje mezi jine take Ceskou Republiku misto aby zahajilo vysetrovani na vlastni pude?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2018 8:18:22 - Ing. Jiří Dolejš

Jistě, nikoliv vládní místa, ale někteří ruští vědci  mluví také v tomto duchu - tedy že jejich zemi byla příslušná bojová otravná látka zcizena v 90. letech - proč na obvinění Britů odpověděli na ruském ministerstvu zahraničí útokem na ČR nevím , ale je fakt že se tím zachovali přinejmenším neuvážlivě. Tuhle chybu okamžitě použili proti nim.

Přesto si myslím že eskalovat tuto událost k studené válce by bylo nerozumné. Snad se po vzájemných vyhošťovacích krocích situace zklidní a bude moci pokročit vyšetřování zejm. samotného pokusu o vraždu v Britanii. Výsledky těžko předjímat.

P.S. Co se dá vyšetřit po mnoha letech na ruské půdě nevím (bavíme se možná o čase vzdáleném přes dvě desítky let)  ale jistě nikdo nečeká že všechny země si navzájem zcela rozkryjí své zpravodajské struktury.