Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2018 13:18:41 - kopito

Proč vám klesají preference?

Nemůžete to být pro vaši nečitelnost? Pro mě jste třeba dost nehomogenní strana - někteří z vás jsou liberálové, jiní zase kloní dost nalevo a někteří i hodně zostra (https://www.lidovky.cz/pirati-koketuji-s-radikalni-levici-dt4-/zpravy-domov.aspx). Působíte na mě tak trochu jako kdybyste spolkli všechnu moudrost světa, ale na přímí dotaz zde odpoví málokterý z vás. Já třeba občas navštívím i vaše stránky, ale kolik lidí myslíte, že má čas vše sledovat? Politici mají asistenty a aparát na to, aby je propagoval, ale lidi nemohou vše sledovat a většina z nich inklinuje jen k žhavým zprávám a moc věci nezkoumají do detailu. Takže i když o něčem informujete do dopodrobna, kolik lidí myslíte, že to tak dopodrobna sleduje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.07.2018 20:02:14 - Ondřej Profant
Odhady preferencí jsou hodně o věštění. Myslím si, že preference nemáme horší než výsledek ve volbách - což je skvělé, protože nás výsledek byl ohromný. Meziměsíčně teď mírně poklesly, ale to zatím není trend. Podrobnější rozbor udělal např. Michal Škop: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209556943760417&set=a.4735438003859.1073741825.1832104422&type=3&theater
Pro někoho jsme jistě nečitelní. Souvisí to i s tím, že malokdo znal naší stranu před rokem. Samozřejmě naše fanouškovské jádro znalo, ale mezi běžnou populací jsme tak známí nebyli. Mohu vás ujistit, že liberálové jsme všichni. Jen neslučujte pojmy liberál a ekonomický liberál (to druhé je čistě pravicová věc). K DIEM jsem se jasně vyjádřil: https://www.profant.eu/2017/co-je-diem-a-proc-jej-podporuji.html
Opravdu si nemyslím, že zrovna my bychom se chovali jako kdybychom spolkli všechnu moudrost světa. Jsme pokorní, za naše chyby se omlouváme. Samozřejmě se učíme. Práce ve sněmovně je pro nás nová. Proto se snažíme výsledky naší práce, co nejvíce zpřehlednit. Já na své osobní stránce, poslanecký klub na stránce klubu. Ale samozřejmě největší masa lidí vnímá pouze velká media. Těm naše výstupy také posílame, avšak nerozhodujeme o tom, zda je otisknou. Proto pravidelně tiskneme ještě tištěné pirátské listy.