Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2018 13:42:35 - Damph

Fiskální pakt

Myslel jsem že KSČM je proti přijetí Eura. Dneska se přece všechno dělá salámovou metodou, a tohle je jeden z kousíčků být blíže Euru. Proč tedy není Vaše strana proti tomuto paktu?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2018 16:51:44 - Ing. Jiří Dolejš
 Pokud se o KSČM jako důsledně levicovou a internacionální stranu zajímáte, tak doporučuji její program. Zjistíte že nejsme euurofobní ale hledáme lepší formu integrace. Výsledky referenda z roku 20003 jsme akceptovali, to neznamená že nelze pravidla dnešní integrace zlerpšitt Společný hospodářský prostor a členství v hospodářské unii vyžaduje jistou koordinaci hospodářských politik členských států. To je věc která se vyvíjí, ale např. určovat dnes v ČR  termín pro euro je zcela neaktuální. Ti co bojují dnes s eurem mlátí prázdnou slámu a nic takového proto v našem programu nenajdete. Před volbami 2017 jsme jasně řekli, že je to téma, které musí počkat, kdy i samotný Euro Area prochází změnami, A fiskální pakt, který před lety v EU vznikl v reakci na dluhovou krizi  už je dnes do značné míry jen symbolická věc, Moc nefunguje a ani jeho ratifikace není ze strany ČR povinná. Užitečnější je řešit reálné problémy - jako je fungování bankovní unie či Evropského záchranného systému, který po krizi v roce 2009 také vznikl.  .