PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2018 9:21:15 - K.Zahradnik

Jste se sebou spokojený?

Dobrý den,
pletete se do práce policie, veřejně urážíte svého předsedu a když jsem vás na to upozornil tak jsem se od vás dočkal pouze urážek a nespočet podsunutých fabulací, které jsem nikdy nenapsal. Vrcholem bylo vaše vyjádření, kde jste mohl být kdyby.... Člověk se posuzuje podle toho kde je a ne, kde mohl být. Mějte se v životě hezky a nebojte se, já se vás zde již nebudu na nic ptát, protože po vašich odpovědích to považuji za ztrátu mého i vašeho času. Již můj děda říkal, uč se od mistrů, diletant tě nic nenaučí. To je pouze citát mého dědy, podle kterého se celý život řídím a nikoho nechci urážet. Možná, že pokud se tím začnete řídit i vy tak ty naše řádky nebudou zase taková ztráta času.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2018 12:09:31 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Hezký den i Vám,

víte, co bylo největší zásluhou prvních křesťanských komunit, neváhajících se nechat rvát na kusy šelmami v arénách antického Říma? Idea rovnosti mezi námi, lidmi, ať už jde a pána nebo kmána. Pro mne je závazným azimutem. Vám imponuje pravý opak. Domnělý patent na rozum a právo pro každého, kdo zastupuje úřad či právě sedí jinak o kousek výš. A právě z téhle ztracené varty to na mne zkoušíte znovu a znovu, ač to byl hrách na stěnu už minule. Já na to reaguji věcnými argumenty, Vy jste neodpověděl ani na jeden. A každé další kolo debaty startujete jinými výčitkami, s nimiž to dopadá navlas stejně, jako s těmi předtím.

Dlužen Vám nezůstanu ani odpověď na nařčení, že "veřejně urážím svého předsedu". Jsem to snad já nebo on, kdo o druhém říká i v médiích, že je "rozvraceč"? Já o něm přesto  prohlašuji - a to i na televizní kamery - že není důvod, aby svou vysokou ústavní funkci nezastával i nadále. On o mně nechá zveřejnit sprškou skrznaskrz prolhaných nadávek muže, který členem naší strany není už od prahu 90.let, na stránkách Haló novin. A já jako člen strany, která je většinovým akcionářem jejich vydavatele, mu tam odpovědět nesmím. Vám nestačí ani tak donebevolající ilustrace? Jsou lidé, které zvůle zlomí. Můj případ to není. Berte to i jako odpověď na otázku, nakolik se mi dá vnutit mentalita čeledína, pokorně klečícího před vrchností. Nedá. Svůj čas marníte skutečně nadarmo.