Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2018 13:12:53 - friend

Pane poslanče,

odsoudil jste Jarka Nohavicu, respektive to, že převzal v Rusku medaily A. Puškina za přínos vztahům mezi ČR a Ruskem. Přijde mi pokrytecké od člověka, jenže zastupuje stranu kdysi nátlakem prosazující "velkou lásku k SSSR", že vyslovil takovýto odsudek. Proč naznačujete, že je Nohavica jakýsi zaprodanec a prolhanec, jenž se zpronevěřil své proklamaci o pravdě a lži? Nejde pouze o pokus překrýt staré hříchy strany, která si hraje na zmodernizovanou a odstřihnutou od minulosti, a vymezit se demonstrativně vůči všemu ruskému bez rozlišení kulturních hodnot od páchnoucí politiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2018 11:50:36 - Ing. Jiří Dolejš
 To si člověk musí vybrat, buď je buřič, kterému šlapala na paty StB a zpívá přitom písně lidí z ruského disentu, které zase dusila KGB a nebo od různých blahorodí beru metály a nechám se vrchností hladit po hlavičce. Každého volba - ale pokud byli protestující folkaři jako Nohavica symbolem nekonforrmismu, tak že si to o nich po tomhle nepochybně už mnozí nemyslí. Pro mnohé je to zklamání....asi není první ani poslední. A další zklamání je jak vyslovil obdiv k nacionálnímu okraji naší poltické scény. To zase tento písničkář překročil jinou hranici - být lidový neznamená být tupě xenofobní, v populistických útocích na Romy, muslimy atp těžko najít nějakou úctyhodnou popularitu. Písničkářem je nepochybně dál. Ale Nohavica z 80. let byl ikona - Nohavica který se klaní nějakému gosudarovi či uznává xenofoby není týž a i s jinými pocity budou lidi poslouchat jeho písně.Nic víc. Škoda...