Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2018 12:08:02 - Kuba z Litoměřic

privatizace

Tady se nějaký občan snaží vnutit svou představu, kolik každého občana stála privatizace. Zajímalo by mě, zda opravdu existují nějaké takové údaje? Protože tazatel svá tvrzení o žádná data neopírá a to, co ,,jedna paní povídala“ pro mě není důvěryhodné. Ptal jsem se samozřejmě i u sebe v okolí, ale i když se názory na privatizaci liší, nikdo mi přímo neřekl, že byl okraden. A pak lze vůbec srovnávat ekonomiku nebo třeba ceny tehdy a dnes? Pořád se říká, jak bylo třeba jídlo levnější, ale když si to přepočtete na dnešní mzdy, tak to tak úplně neplatí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2018 16:04:28 - Ing. Jiří Dolejš
 Na téma ztráty z privatizace si lze užít určitých úvah. Jde v podstatě o určité myšlenkové cvičení, nikoliv o tvrdá data - protože ztráty z prodeje pod cenou, tzv. tunely, arbitráže, následné sanace či náhrady ekologických škod které nebyly zahrnuty do ceny atp lze počítat různě. V podstatě odhady se pohybují od půl bilionu až po 2 biliony korun. Pokud by šlo o majetkový zisk kriminálního typu, tak na to se zatím vztahují promlčecí lhůty a u případných soudů by rozhodovalo zvládnutí důkazů.