JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2019 9:57:51 - A.Hampl

To jste se rozešel s ČSSD i v Senátu?

ČSSD má obecně problém, že si neáží úspěšných lidí a upřednostňuje vlastní zájmy. Vy jste mohl být hejtman kdybyste chtěl. Má smysl, vám dávat znovu tolik hlasů? Stal byste se hejtmanem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2019 23:44:29 - JUDr. Miroslav Antl

V Senátu jsem zůstal členem SK ČSSD, neb je tam (zejména díky předsedovi klubu Petru Víchovi) zcela jiná atmosféra než ve vedení ČSSD, v poslaneckém klubu atd. Takže nemám důvod ze senátorského klubu odcházet, zvláště když tam většinově máme podobné názory (dlouhodobě i na situaci v ČSSD).

Hejtmanem jsem nemohl být, byť jsem opakovaně dostal nejvíce hlasů. Počet hlasů nerozhoduje, jak je ostatně patrné na současném hejtmanovi Štěpánovi, který je na rozdíl ode mne velice aktivním členem ČSSD. Byl ještě před volbami nominován stranou na lídra kandidátky ČSSD – a po politické dohodě o „pětikoalici“ (k níž jsem měl od začátku výhrady) se stal hejtmanem on. Nadto hejtmani, starostové a ani konkrétní radní nejsou voleni přímo občany, ale členy zastupitelstev.

Teď je pro mne situace ještě složitější, když bych sice rád kandidoval do krajského zastupitelstva znovu, avšak aktuálně nemám, za koho. Jak to tak vypadá, právě skutečnost, že jsem v obou volbách (2012 a 2016) vždy „přeskákal“ a na stranické kandidátce jasně zvítězil, ostatní politické subjekty spíše odrazuje, neb hrozí, že bych mohl přeskočit jejich významné kandidáty, včetně „lídra“ a členy vedení strany v kraji.

Jak jsem opakovaně v minulosti k obdobným dotazům a výtkám psal, preferenční hlasy určitě nejsou zbytečné - a vždy si jich velmi vážím a považuji je za vyjádření podpory, důvěry atd. A samozřejmě mi tyto hlasy dodávají sílu a energii do další (psychicky náročné) práce. A  když vidím současného hejtmana KHK Štěpána, určitě bych funkci hejtmana zvládl – a na rozdíl od něj bych se věnoval týmové práci ve prospěch celého kraje. Víc v předchozích odpovědích, např. na:  

http://www.miroslavantl.cz/media/692-preferencni-hlasy-v-krajskych-volbach/

https://www.parlamentnilisty.cz/profily/JUDr-Miroslav-Antl-19/otazka/Preferecni-hlasy-104572

Zdravím Vás, pane Hample – a přeji Vám úspěšné, zdravé a bezpečné (tý)dny…

Miroslav Antl