Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2020 14:03:21 - molotov

Komunismus

Myslím, že většina vašich voličů nezná vaše smýšlení ohledně významu slova komunismus, neboť jsou ovlivněni školeními před listopadem 1989.Po přečtení vaší odpovědi a s vědomím, jak se chováte v parlamentu i veřejně, nebylo by lepší nezneužívat slovo komunistická v názvu strany, neklamat své voliče, kteří chápou slovo komunistická jinak? Pokud stejně jako vy smýšlí většina členů současné KSČM, nebylo by čestnější se přejmenovat a definovat ty povrchní myšlenky v odpovědi , hlavně na jakém ideovém základě chcete fungovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2020 20:02:29 - Ing. Jiří Dolejš
 Nemluvte raději za nějakou většinu. Podstatné je že zjevně především vy sám nemáte představu co pojem komunismu očištěný od deviací stalinismu pro dnešní levici a pro KSČM znamená. Moje odpověď byla jasná a přidám výslovnou citaci z programu naší strany :  "Zásadně odmítla mocenskou svévoli předlistopadové byrokratické elity. Porážku a zhroucení socialismu stalinsko-brežněvovského typu pochopila především jako důsledek faktického opuštění socialistických  a komunistických myšlenek"  Hlásit se k demokratickému a ne stalinskému socialismu mám za postoj čestný a srozumitelný.. Klamáním voliče by bylo přednášet jim tyrády o lepším světě a nepoučitelně lpět na nedemokratických praktikách, které vedly k historické prohře pokusu o socialismus v roce 1989 a od kterých se KSČM programově distancovala. Pokud se někomu stýská po starých časech a potřebuje si někde zřídit oltáříček se Stalinem a jemu podobným, ať si zřídí svou stranu, vsadí svůj kredit a pokusí se ji i s tím příhlášením k cenzuře, lágrům a poltickým procesům zaregistrovat  a předstoupí před voliče. Jsem  ale přesvědčen že takové chápání slova komunismus je mrtvé a tahat ho z hrobu je marné,