Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2012 17:48:15 - Jiří P.

Název strany

Pane poslanče, proč nezměníte název vaší partaje. Nemyslíte, že by to prospělo celé levici? Přece jen název vaší strany kvůli její krvavé minulosti odrazuje potencionální partnery od koaliční spolupráce s vámi a tím oslabuje akceschopnost celé levice. Co takhle název "Strana demokratického socialismu"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2012 9:19:04 - Ing. Jiří Dolejš

1) slovo komunistická má starší kořeny než které sahají do období 1921 -1989.  Program KSČM je v řadě zásandích parametrů jiný než byl KSČ a neplatí ani historických 21. podmínke msoekvské kominterny.  Tyhle historické konotace prostě jsou falešné. Směšování antikomunismu a antistalinismu je produkt této falše.

2) O názvu nově založené KSČM rozhodlo referendumv roce 1991 - tedy vrcholně demokraticky. Pokud bychom tuto ozáuku nastolovali, tak jedině pdobně demokratickým způsobem a ne pod účelovým tlakem někoho zvenčí. Chápu ale, že vysvětlovat  že komunisté 21. století jsou demokraté a dokáží se vypořádat se selháními svých předchůdců je složitější cesta. Nejlpeším argumentem stejně nakonec je praxe.

3). Nemyslím, že tenhle problém trápí obyčejné lidi tak výrazně jako trápí některé taktizující politiky, Ti mohou ukázat že jsou na jedné srtaně se svými voliči a případná povolební vyjednávání vbudou ést o obsahu poltiky a ne o zástupných problémech - je to jejich odpovědnost. Nyní vidím jako hlavní problém dosat lidi k volbám a ne otvírat týden před volbami tuhle debatu. Ale určitě si na toto téma s kýmkoliv po volbách rád popovídám v širších souvislostech.

S pozdravem Jiří Dolejš