Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2012 8:16:31 - kiki

Prognostici

Jste jeden z mála, který nám ,prostým lidem pravdivě odpovídá.Situaciv našem státě znáte velice dobře, my pouze zprostředkovaně z médií, které jsou neobjektivní, lživé a zaprodané.Mám Na Vás jeden dota, trochu zvláští, ale v něčem bych chtěla mít jasno.pane Dolejs,
kdyby jste mi trochu(lepe vice)vylíčil jak to bylo v tom prognostaku,bylo tam těch lumpáren upečeno na celou pořadně hrubou knihu,Vždyt vsšchni tito kličovi zloději se rozlezli na významné posty,kde mohli rozkrádat náš stát,co vy na to ? Byl to začátek konce? To se nedalo všemu zabránit? Vždyt p.Klus, Dlouhý, Zeman škodí do dnešních dnů.Co mne mrzí je, že se údajně rozhodujete komu dát hlas ve volbě prezidenta a možná podpoříte Zemana.Vždyt on byl u základu, on je jeden ze škůdců této země.Pokud mi odpovíte budu velice ráda.Vaší práce i pana Filipa si vážím a málo kdo to má v dnešní době tak těžké jako Vy dva.Včera jsme viděli co dokáže ODS, vyhrožovat a strašit lidi, strašit především mladé, kteří mají díky našemu školství vymyté mozky a nedokáží soudně uvažovat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2012 9:35:36 - Ing. Jiří Dolejš

Prognostická pracoviště se zakládala v 80. letech nejen v Českolovnesku. U nás vznikly podle nařízení vlády z roku 1983 Prognostickiý ústav ČSAV, Ústav prognózování ČR a Kabinet prognóz SAV. Šlo o to někde zpracovávat alternativy pro budoucnost, protože bylo jansé že tehdejší režim degeneruje a stagnuje. Nešlo o začátek konce ale začátek změn. A ty si mnozí představovali různě - zvítězila varianta \klasue, levice tehdy nebyla příliš polticky a programově připravená.

Možná je škoda že v roce 1991 byla tato pracoviště zrušena (na Slovensku ještě pokračovala) - země je opět na křižovatce a kvaltiní alternativy potřebuje. Lidé se odtud rozešli různými směry -  vesměs k odborné práci, někteří se věnovali politice a pár jmen prošlo dráhu ministra či náměstka ministra. Vedle vámi jmenovaných nezapomínejme např. na prof. Komárka, Jana Mládka či Pavla Mertlíka atp. atp. Mezi opozičními politiky např. M. Randorf

Miloš Zeman nepracoval v PgÚ - proslul svými články a přednáškami na tato témata, ale pracoval např. v Sportpropagu čiv Ústavu racionalizace práce. Je to nepochybně výrazná osobnost, ale volit jej zřejmě do funkce prezidenta budou i mnozí lidé z ODS. Pozitivně se o něm vyjadřuje i současný prezident klaus. Já osobně považuji mladého Jiřího Dienstbiera za více levicového a tedy lépe vyhovujícímu tomu co KSČM hledá. Sanozřejmě jde i o to kdo má jakou šanci k postupu do druhého kola a kolem too je hodně taktizování.