Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2012 17:13:32 - bedny

Dnešní KSČM

Myslíte si že ksčm by v dnešní době (kdyby byla u moci) stále omezovala lidem jejich názory, odebírala podnikatelům majetek atd? Jste pro podporu soukromého podnikání? (to je podle mého v dnešní době nutnost). Díky za odpověď(nechci vyvolávat konflikty, jen mě to zajímá).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2012 15:22:09 - Ing. Jiří Dolejš

KSČM se jasně distancovala od zneužívání moci za minulého režimu. K tomu patřil i monopol moci a názoru. Mocenské omezování názorů ovšem probíhá i dnes, jen nemá charakter zákazů a cenzury - jde o vliv ekonomický. Tj. masivní propaganda-reklama něco stojí a názory mocným nemilé se prostě v této konurenci prosazují hůře. I proto jsou důležitá pravidla informační demokracie, péče o veřejná média a ochrana prostorů pro svobodný diskurs (zejm. na síti).

Pokud jde o podnikání, KSČM se hlásí k vlastnické pluralitě a kladně hodnotí i individuální podnikatelskou iniciativu. To že dlouhodobě akcentujeme společenštější formy hospodaření (např. výrobní samospráva,družsva) a necheme zcela odstranit stát ale máme ho za  strategického ekonomického hráče nemění nic na tom, že podnikání do ekonomiky patří. Dodávám že jde o trh, regulovaný s přiměřenými (ne byrokraticky přehnanými) pravidly.