Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2012 9:47:37 - Luboš1055

KSČM bez názoru ?

Pane Dolejš,chtěl jsem toto napsat panu Vojtěchu Filipovi,ale nemohu najít jeho profil,tak to píši Vám.Jsem znechucen tím jak soc,demokrati žádají o podporu do presidentských voleb.Nejdřív mají plnou hubu Bohumínského usnesení a pak jdou somrat....Je to volba presidenta...neměli by jste vyslovovat podporu žádnému kandidátovi,ať se lidi rozhodnou sami.Nepokazte to,hodně lidí z bývalé pravice Vám dalo hlas do krajů a dost lidí je také nespokojeno s faktem,že ČSSD uzavíralo po vzoru Zemana(oposmlouva), koalice s pravicí.
I já jsem Vám dal hlas,přesto,že jsem vždy předtím volil ODS.
Nyní chci volit Okamuru a jen jestli neprojde,chci volit Dietsbiera....ale podporou takto vysomranou u Vás se mi znechutí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2012 15:41:19 - Ing. Jiří Dolejš

Rozhodně nesouhlasím, že by tak významná politikcá strana jako KSČM měla před volbou hlavy státu mlčet. Je šest týdnů do voleb a veřejnost je masírovaná mediální kampaní - mají snad hlavu státu vybrat placená média ?  Nezpochybňuji právo občanů si vybrat dle svého rozumu, ale k jejich rozhodování pomůže vedle informací o kandidátech i názor relevantích osobností a společenských subjektů (politických stran).

Utéci před touto odpvoědností bych viděl jako zásadní chybu a doufám že KSČM se jí nedopustí. Není nač čekat  - nemusíme žádného z kandidátů objímat, ale ukázat na toho který podle našeho náztoru by měl z 1. kola postoupit bychom měli. Jinak dojde k efektu rozmělnění hlasů.  Chcem-li změnu, není nic špatného volit do leva, pokud ta je schopná spolupráce a je otevřená jiným názorům. Nejednotná a zpraděná levice ale prohraje a v 2. kole bude jen volba ze dvou špatných řešení. 

I to je m.j. důvod proč já osobně myslím že není rozumné sázet např. na pana Okamuru s jeho politicky matoucím, rozporným  a spíše populistických programem. V politice začíná a prezident je vrcholně politická funkce, to není jen maskot na ukazování. Myslím že nejen pro malér s hlasy nemá moc nadějí na postup, a mohl by jen odebrat hlasy pespektivnějíšímu kandidátu.

Já se tedy po éře čistě pravicového prezidentování stavím za podporu autenticky, přirozeně  levicového kandidáta. Samozřejme naslouchajícím i hlasům pravice a sjednocující, nikoliv rozdělující společnost. Myslím že na takovou politiku současná levice má a navržení kandidáti splňují tyto nároky.