Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2012 7:54:15 - tipik

Dotazy na podporu kandidátů

právě jsem psal připomínku na KSČM jako stranu.Kdo to bude číst resp. kdo to přijímá,ten dotaz?Jinak jsem psal p.Filipovi ohledně podpory p.Diensbiera,ale čekám nulovou reakci.Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2012 16:52:48 - Ing. Jiří Dolejš

Já osobně mohu vyjádřit názor, který považuji za silný a to, že oproti roku 2003 kdy jsme byli připraveni volit M.Zemana (ČSSD) proti V. Klausovi (ODS) se situace změnila v tom smyslu, že M.Zeman opustuil ČSSD a stojí prroti kandidátovi nejsilnější opoziční strany se kterou máme uzavřeno na devět koalic v krajích. A tudíž lze při hledání levicovějšího řešení vybírat z více kandidátů na nepravicové řešení než je Zeman. 

Respektuji zkušenost i schopnosti M. Zemana, nevidím v něm nějakou hrozbu pro demokracii (rozhodně je pro mě přijatelnější než konzervativec V. Klaus) ale nejen mým akcentem je součinnost politických sil na levici a to viditelně není prioritou M. Zemana  Proto jsem se veřejně vyjádřil už na jaře a myslím si to dodnes že Dienstbier přeci je  pro perspektivu spojenectví na levici přínosnější.