Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2013 12:21:01 - brundra

Voličská zkušenost

Dobrý den, co si myslíte o českém voličovi? Alespoň o té části která volí Schwarzenberga, buďto jsou to hlupáci nebo je ve volbách nějaký podvod. Nevěřím tomu, že se najde tolik lidí, kteří by volili Rakušáka na hrad. Kalousek musí řvát smíchy, protože nemohl spolu s KS věřit, že jim lidi zase dají hlasy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2013 16:04:01 - Ing. Jiří Dolejš

když boháč volí levici, tak je to často rozmar. když chudák volí pravci, tak to bývá z hlouposti. Lidi by měli důkladněji přemýšlet co je v jejich zájmu, jaká jsou konkrétní řešení a co jsou jen kecy a předvolební estráda.

Jen zlomek voličů bohužel studuje programy, část se orientuje spíš instinktem, sociální zkušenost zraje - někdy se musí přesvědčit i na negativní zkušeností, ale mnohé trápení si lze ušetřit.  Lépe nevolit jen podle toho koho podoruje Svěrák a koho bohdalová, ale jaké má názory.

K. Schwarzenberg je silně konzervativní člověk s vazbou na zájmy velkého kapitálu. Prezidentské kompetence nejsou tak silné ,aby výrazně ovlivnily moc zákonodárnou či exekutivní, ale utváří politickou atmosféru a mohou v kritickou chvíli dělat potíže - viz vývoj názorů K. Schwarzenberga na levicovou vládu.

I proto má logika volby menšího zla a účast i v 2. kole voleb smysl. Jinbak ssi budme marně říkat, že to rozhdli ti druzí.