Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2013 12:45:15 - brundra

Odstranění Nečasovy vlády

Dobrý den, dopředu Vás prosím neberte můj komentář (dotaz) jako provokaci nebo urážku kohokoliv a už vůbec ne vás.
Vidím to takhle: Všichni vlastně hrajete divadlo! Navenek to vypadá, že KSČM a třeba ČSSD mají jiné názory než ODS a TOP09, ale ve skutečnosti táhnete všichni za jeden provaz a současná situace všem politikům, lobistům, kmotrům atd. atd. vyhovuje. Je jasné, že rod Schwarzenbergů od nepaměti Čechy nenávidí. Paktovali se se Zikmundem, bojovali proti Husitům a vlastně to ani není Český rod. Teď si dovolí nevzdělaný člen takového rodu prohlásit, že Češi jsou vlastně špíny a prezident Beneš, že je válečný zločinec. Jak je možné, že KSČM okamžitě tvrdě nereaguje a nesnaží se aby se knížecí monstrum omluvilo Českému národu? Proč více vaše strana nebo Vy osobně nevystupujete na veřejnosti a "nebojujete" proti likvidátorům České republiky a jejího lidu? Jak píši na začátku, tak jediná odpověď mi vychází, že jste všichni spokojeni. Lidé trpí pod modrobolševickou totalitou, ale vy všichni (politici) se máte dobře. Tohle se netýká jen prezidentské volby, ale většiny toho co se děje v ČR. V parlamentu sice všichni hezky mluvíte, ale nic se neděje a vše pokračuje v tom nejhorším možném scénáři. Nevěřím tomu, že neexistuje možnost jak odstavit Nečasovo panoptikum, jak zlikvidovat a odsoudit kmotry a všechny možné mafiány.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2013 8:54:48 - Ing. Jiří Dolejš

Ústava jasně definuje za jakých podmínek, jakým způsobem končí vláda. Pokud se ona sama nerozhodne k demisi, tak je to možné jen když ztratí většinu (je jí vyslovena nedůvěra nebo jí není vyslovena důvěra) a pak ještě roozpuštením parlamentu v případě že se činnost zastupitelského sboru nějak zablokuje nebo že se většina polanců shodne na zákoně o předčasném ukončení volebního období.

Základem demokracie je smaozřejmě vůle lidu, ale také samotřejmě i pravidla -ta je možné demokraticky měnit, ale ta platná je třeba respektovat. Poltik rovněž komunikuje s veřejností a yvstupuje v zájmu svých voličů. Mylsím že lze snadno ověřit že KSČM v tomto duchu vystupuje nejen na půdě parlamentu, ale i na mimoparlamentních akcích a při osobním setkání s voliči. Vstup do médií je samozřejmě jiná otázka,. ne vždy je prostor v médiích srovnatelný s podporou příslušné strany ve společnosti.

P.S. K. Schwarzenberg není KSČM rozhodně podporován, ale pro korektnost - neřekl že Beneš je zločinec, ale že by  dnes za  odsun skončil u mezinárodního soudu. Což je pravda - ale také platí že dnešním metrem nelze měřit časy před skoro 70 lety.