Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2013 7:40:54 - tipik

Nešťasný způsob debaty

tak nějak by to asi řekla p.Milerová o tom,že prostě jsou lidé různí,ale i nepoučitelní.A proto nebo právě proto budou chodit s kůží na trh,ale i tím vědomě dávat prostor oponentům ovšem při tom budou komplikovat život i těm kterým by určitě nechtěli-svým kolegům.Při vysokém vzdělání jednoho vašeho radikálního člena-a dosti neoblíbeného oponenty,bych očekával s ohledem na následky,které MUSEL očekávat,mírnější rétoriku.Pokud by totiž přemýšlel jako zodpovědný straník a znáte jej velice dobře:-),nerozpoutával by zbytečně doslova davové šílenství mezi politiky i lidmi vůči JEHO straně.On i Jan Hus říkal SVOU pravdu až do TRPKÉHO KONCE a čeho dosáhl?Určitě církev již kritizoval nepadla,ale jak vidíme jen tak nepadne a hříchy kupila po něm a bude i nadále..volby na prezidenta ukázaly resp.potvrdily,že současná vládní garnitura má v nastupující generaci díky značněmu ovlivnění pedagogy ve školství silného spojence.Mediální hradba sice díky Kalouskově syndromu neochránila knížete od prohry,ale naznačila co lze od medií očekávat příští týdny,měsíce do voleb.Znovu apeluji na vedení KSČM ,jehož jste součástí,aby zvážila vystupování členů strany zejména v citlivých otázkách,které může zneužít oponentní strana k dehonestaci a dokonce k důvodu,aby případní spojenci,mohli říci:vidíte s tou stranou jít nemůžeme,protože ...on demokracie ve straně je krásná věc,ale odsud podsud.Jestliže nemají NĚKTEŘÍ členové strany v sobě pud sebezáchovy vůči straně,potom by ta sama jim to měla připomenout!Čekají vás ještě krušnéchvilky,kdy a s čím media-štít oponentů vyjde tuším a vy zřejmě také.Buďte na to připraveni.Nedávejte v nivěč svou práci.Nedovolte aby ta menšinová skupinka ve straně dávala zbraň do rukou oponentů..vyhrneme si rukávy psal jste mi nedávno,ale aby to stačilo,pane inženýre..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2013 15:37:30 - Ing. Jiří Dolejš

Raději už nechme té trapné nastavené palachiády. Jestliže má někdo pocit, že kolega Grebeníček pochybně posouvá Palachův čin, tak  autoři důvodové zprávy a kolegyně Černochová vyvolává tvrzením o Palachově boji proti komunismu  podobné pocity. V knize G. Orwela se totalita pozná podle toho, že skrze minulost chce ovlivňovat budoucnost. Nepřežívá tedy kus totality  do dnes  napříč celým politickým spektrem? Pro mne je distance od zneužívání monopolu moci trvalá a jasná a tím je dáno to hlavní.

Opravdu chceme znovu rozpoutávat nad prostým návrhem dát do kalendáře den Jana Palacha povrchní poroipaganmdistické debaty a minulost buď relativizovat a nebo začerňovat?  Vymezovat se s emotivní zátěží a nebojektivně  k pojmu "totatlitní komunistická moc" ?  Nebylo už manipulací s symbolikou Jana Palacha dost ? Já osobně pro tento den hlasovat budu (postoji KSČM k minulému režimu k k roku 1968 to odpovídá) ale chci se už bavit o problémech dneška.