Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2013 19:33:42 - tipik

Levicové spojenectví

člověk nestačí vše sledovat,a tak mne překvapila-nepřekvapila poznámka v jednom dnešním příspěvku na Týden.cz---

S odkazem na poslední politickou palachiádu vyjádřil již důrazný distanc od postoje KSČM předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A Zdeněk Škromach, věrný panoš nového "sjednotitele levice" Miloše Zemana, pohotově zadoufal v ten správný dopad Grebeníčkova vystoupení: snad to konečně přesvědčí prokomunistickou část sociálních demokratů, že je nutné hledat budoucího koaličního partnera jinde. Třeba u zemanovců? Lidovců? TOP 09?

jen nechápu,že nedrží pusu a hned musí do KSČM kopat Sobotka,který škemral o podporu Dienstbiera...Škromach je jasný-už ani neskrývá své antikomunistické myšlení-jako Hašek.
Jaká to bída,mít takové potencionální spojence....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2013 16:23:29 - Ing. Jiří Dolejš

KSČM rozhodně není neostalinské uskupení - explicitní distanci od tzv. stalinismu (a též neostalinismu) má ve svém programovém dokumentu už od roku 1992. A tato distance je přes možné individuální odchylky trvalá a programová.  A i ty odchylky řešíme politickou diskusí  a ne nějakým "stalinským" kráglováním.

Diskuse v ČSSD je samozřejmě jejich věcí - já sice vnímám "zemanovské" přizvukování hledání spíše pravicového partnera od Z. Škromacha, ale článek píše i o Zaorálkovi, který mluvil s větší rozvahou a citem pro dění na levic. A koneckonců podle aktuálních průzkumů veřejného mínění má místopředseda Jiří Dienstbier podporu 52% i přes polemiky s prezidentem Zemanem.

Já mylsím že spolupráce levice záleži na nás, na volebním výsledku a na kvalitní, věcnou  komunikaci.  nbídněme leidme pozitivní důvod proč volit  doleva. A Palacha skutečně nenechme ani antikomunistům ani normalizátorům ale společnosti, která si onoho 16.ledna bude připomínat stejně po svém..