Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2013 16:20:44 - isu

Nohy na zemi a chladný rozum jsou nutné

Vážený pane poslanče, opět jsem si s "velkou chutí" přečetl Vaši odpověď jednomu z čtenářů....v níž stálo, mimo jiné Vaše "moudré" pragmatiky i to, že se lidé mají v 21. st. lépe než v 19.st. a řešíme dnes proto úplně jiné problémy...)) pokud toto myslíte vážně, zvažte opravdu své působení v KSČM.
Chápu, že patříte v naší zemi k těm "lepším lidem" narozdíl od ostatního póvlu, chudiny, žebroty apod., kteří věřte nevěřte řeší prakticky a v principu stejné problémy a situace, v kterých byli i v onom 19.století. Co nepochopím je, že někdo kdo se hlásí k myšlence socializmu, k myšlenkám vycházejících z marxismu, je schopen vyjadřovat se takto...pofidérně. To co napsal o společnosti v 19.století K.Marx je naprosto poplatné dnešní době, mluvíme-li tedy o životních podmínkách člověka) O tom, jaká je situace ve zbytku světa...Afriky, jihovýchodní Asie, Jižní Amerika ale i ta Severní, nemá zcela jistě cenu z Vaší strany nikterak komentovat)....lidé nemají na jídlo, na bydlení, i přesto že chodí do zaměstnání, jsou okrádáni tak jako byli ne v 19.st. ale ve středověku! nemá cenu toto rozepisovat, protože jako komunistický poslanec by jste toto měl více než znát.
Nezapomeňte se pousmát a udělat ze mě, tak jako ze všech ostatních tázajích hlupáka....způsobem Vám vlastním..."pragmatismem". Pokud mi neodpovíte, budu možná i raději...)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2013 16:38:47 - Ing. Jiří Dolejš

zkuste reálně, na faktech srovnat životní úroveň třeba v roce 1850 a dnes a snad pochopíte že argument o civlizačním vývoji je pravdivý - kdyby se dělníci i v té vyspělé Anglii z časů Engelse měli jako ti dnešní ve Švédsku či v Rakousku, mysleii by si možná že žijí v  socialismu. Nebo si opravdu myslíte že se za posledních 150-200 let život nezměnil a že vystačíme se zaprášenými brožurkami? Že mylšenka socialismu přežije bez inovace ?

To že v u nás posledních letech sílí sociální diferenciace, tedy především relativní zbídačování,  je problém, který je třeba řešit  věcně. Intergace a globalizace bude pokračovat s námi či bez nás a jen jí lze dát jiný obsah. Prostě to chce respekt k faktům a pracovat analyticky, ne fanaticky. Ideologická hesla z dávných časů  na zajištění pokroku opravdu nestačí.  Svět měnit (a ne ho jen dogmaticky vykládat) znamená ho také pochopit.