Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2013 16:58:39 - Jarka Nová

Tresntí oznámení a možné výsledky

Jste jeden z poslanců, kterým dost věřím. V současné době ze senátu vzešlo trestní oznámení na Nečase. Myslíte, že je možné pokračovat v této bohulibé činnosti, třeba podáním trestního oznámení na Drábka - třeba za zneužití pravomoci nebo za chyby při správě majetku ČR. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2013 8:45:10 - Ing. Jiří Dolejš

Každá trestně právní kauza musí být šetřena a doložena individuelně. Ústavní žaloba senátu na prezidenta Klause souvisí s právní konstrukcí velezrady  při vyhášení amnestie.   Trestní oznámení na premiéra Nečase zase souvisí s jeho kontrasignací  na amnestii bez projednání ve vládě.

Tyto právní okolnosti posoudí justiční orgány.a jenom ty mohou rozhodnout. Politické dopady podobných žalob a oznámení jsou zřejmé, právní důsledky teprve uvidíme. V každém případě je tu zřejmá politická odpovědnost za konkrétní kritizované kroky - a´t již jde o amnestii a nebo o S-karty.

V každém případě díky za dotaz a za námět. Otázkami rozhodování v kauze S-karet se nejen opozice bude jistě ještě zabývat.