Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2013 20:41:05 - Řehoř

EU inovovat, ne bořit

ano je tu spousty špatné nálady a ať se Vám to líbí či ne,tak jsem přesvědčen,že po Kypru bude mnohem více lidí,kteří se přidají na stranu těch kdo chtějí vystoupit z EU.Jste člověk,který stále v EU vidí něco lepšího,ale před několika dny jsem si položil mapu z r.42 a nynější kde jsou zakresleny státy ,které jsou již v EU a neříkejte mi,že někdo se změní od základu.Ono stále něco v lidech přežívá a mají strach.Já jsem zažil co je to mít hodně hluboko do talíře a když se na vše dívám kolem sebe ,tak v čem jsme lepší než v r.50??Snad jen v tom,že nevládne KSČ,ale místo nich nová totalita v podobě modrých ptáků a potom EU,která nám opravdu zakáže za chvíli vše a nejsme tak velký stát,abychom si to své JÁ uhájili,to by bylo trochu naivní.A tak klidně můžete snít o lepší budoucnosti,pokud nám to EU dovolí,ale já už tu nebudu až dojde na to,že v tomto mnozí měli pravdu.JInak nedá se to říci jinak,než že nás postupně prodáváte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2013 15:48:00 - Ing. Jiří Dolejš

1) přeci nemůžeme být takoví hňupi, abychom si nechali vnutit povrchní argumenty klausovských pravicových klonů  jako jsou malé strany Suverenita nebo Svobodní. Nadávat na Evropskou unii (a možná ještě na cikány) - to má být cesta z krize ? Kritické myšlení si takhle neulevuje ale z rozumné analýzy navrhuje použitelné řešení. A část těchto řešení je spojená s lepších chodem EU. Nahnědlý populismus nepotřebujeme.

2) Spolupráce proti nadvládě velkých monopolů a mocností - to je smysl evropské integrace a tohle bořit může jenom člověk nezodpovědný a nebo zaplacený V tomto smyslu lze chápat jako symbol i zítřejí vztyčení vlajky EU na Hradě. Je samozřejjě jenom na nás jakou tu EU uděláme (demokratičtější, spociálnější) ale lepší společná pravidla než boj národů. Bez toho by náým bylo ještě hůře.

3) pokud tuhle zemi postupně někdo prodával, tak to určitě nebyla KSČM - jenom slepý nevidí, že to začalo právě za Klause a pokračovalo dál.  Mafie a tuneláři se asi evropských pravidel bojí. Zakrývat to pseudovlastenectvím je jen jejich hra - ekonomický i geopolitický význam evropské integrace je dnes snad jasný.  Jak by mohla internacionální a sociální  levice hájit zájmy těch velkých proti dohodě malých ?

4) Kypr nemá na ČR přímý vliv - pokud se mají bohatí podílet 10% na sanaci, tak je to i pro ně lepší než přijít o vše. To že kyxperská vláda zapojila cizí, zejm. ruské investory a nakonec pod tlakem veřejnosti ochránila domácí drobné střadatele je správné a to že se posilují společná pravidla pro evropský bankovní sektor a proti daňovým rájům  rovněž.