Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.05.2013 17:03:14 - J1ra

jka obnovit perspektivu

Přeji Vám pěkný slunečný den pane Dolejši a chci se vás ve stručnosti zeptat, jaký máte názor na nynější vývoj politycké scény a jak co říkáte na
sociální cítění pana Kalouska a pana Nečase,
kteří svým citlivým jednáním dokáží dělat tzv. divy a vyrábět z pracujících lidí jen zadlužené trosky a bezdomovce a z absoloventů škol neperspektivní jedince s minimální šancí uplatnění na trhu práce.

Děkuji za odpovědˇ s pozdravem Jiří Cˇerný z Brna.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.05.2013 13:54:57 - Ing. Jiří Dolejš

Sociální přístupy pravice jsou založené na tom, že pomoc státu má být jen v nejnutnějších situacích a že nejlépe si pomoci sami. jak je to se sociálním cítětním )trochu subjektivní kategorie) u pánů Klausek a nečas nevím. Dekalrují se  oba jako křesťané, ale jejich praktické kroky myslím sociálním jistotám nepřispívají. Narůstá empiricky doložitlená  chudoba (zejm. v odmácnostech důvchodců) i sociální nesouměřitelnost postavení lidí. Hrozí že se z latentní podoby probudí nebezpečí neonacismu a  fašismu.

 Zkusme se tedy zaměřit na sociální a hospodářské recepty dnešní opozice - v tom by mohlo být jádro změn k sociálně odpovědnějšímu vládnutí. Levicová vláda v této zemi ještě nevládla (období 1998-2006 nepočítám). možná an čase se porozhlednout po změně. je lež že levice jen rozdává z cizího, Levice také myslí na ekonomický rozvoja  ení náhodou že i v roce 2013 je s pravicovu vádou česká ekonomika stále na úrovni ekonomického výkonu roku 2008.