Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2013 16:47:24 - capablanca_jet

Volby nebo udržovací vláda

Pane poslanče, PL zveřejnili Vaše vyjádření: „Jan Fischer se v chodu státní správy vyzná, ale jakýkoli rozpočtový návrh bude vázán současnými hlasovacími poměry. To žádnou politiku hospodářské obnovy neumožní a podpora rozpočtu za pár drobných postrádá politickou logiku,“ míní místopředseda KSČM a člen rozpočtového výboru Jiří Dolejš.

Myslíte si, že KSČM bude mít přes nejen tento docela zavádějící fakt problém s tím - nepodpořit tento podivný "bratrský" konglomerát zájmů průmyslové, sponzorské a nezdravé prezidentské lobby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2013 20:11:08 - Ing. Jiří Dolejš

Proč myslíte že je zavádějící říkat, že ve starém parlamentu nelze dělat nová politika ? Proč by měla politická pravice najednou začít hlasovat pro něco podstatně odlišného než dosud ? Jestli bude vláda Jiřího Rusnoka vládnout v řádu týdnů nebo měsíců, určitě bude limitovaná. 

V podstatě je pravděpodobé že by s tváří Jana Fischera pravice prodávala drobné korekce své politiky tak jak to zamýšela ODS ve své Agedně 2014. Ono totiž platí že bez  hlasů pravice se dnes neschválí ani rozpočtové opatřní v roce 2013 ani nový rozpočet na rok 2014.

Na zájmech průmyslníků není nic předem amorálního, prostě jsou to jejich zájmy a v politice jsou samozřejmě i zájmy jiné. Nejde nám o to kašlat na průmysl (ten snad potřebujeme), ale postupovat tak aby průmysl  fungoval a přitom zaměstnanci a další sociální skupoiny z toho mělo to své.

V tuto chvíli se bude hlasovat o rozpuštění sněmovny, pokud ne tak může teprve přijít  hlasování o důvěře "prezidentské" vlády a teprve pokud by neuspěla nastává čas pro další ústavní pokus (Němcová, Sobotka či někdo třetí). Zatím bych upřednostnil předčasné volby než kdo by vládl když to nevyjde.