Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2013 9:59:44 - capablanca_jet

Předčasné volby jsou regulérní

Pokud Vaše strana, pane poslanče, dá důvěru rusnokovsko-zemanovské vládě, prosím, vysvětlete, proč chtít vyvolávat předčasné volby? Vždyť ty dva - tři měsíce, co zbudou už to tzv. nevytrhne a pak budou to régulérní.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2013 12:41:36 - Ing. Jiří Dolejš

Zopakuji ještě jednou - prioritou KSČM jsou předčasné volby a tím i nový a především legitimní mocenský půdorys sněmovny. KSČM zatím žádné vládě po roce 1989 důvěru nedala - i vláda M. Zemana se opírala o opoziční smlouvu s ODS - tudíž není naším cílem apriorně podporovat "prezidentskou" vládu Jiřího Rusnoka, která za současných podmínek může vládnout maximálně v středopravých inteních.

Jiná otázka je co k předčasným volbám může vést - nejpřímější je 120 hlasů pro rozpuštění sněmovny a volby ještě v září. Pokud se objevují hlasy že důvěra Rusnokovi znamená předčasné volby, tak to je jen určitá spekulace, kterou nlez brát na 100%. Jistě že např. paní Němcová či Schwarzenberg řekli že by pak raději šli do voleb, ale ve svých klubech pro tento názor oporu nemají. Takže to znamená kdoví jestli ?