Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2013 19:12:21 - capablanca_jet

Strach z regulérního rozpuštění parlamentu ?

Pane poslanče, asi si nerozumíme. Podle Vás jsou předčasné volby regulérní?
Regulérní jsou ty tzv. normální, dle funkčního čytřletého období.
I když snad by byly i ty předčasné podle pravidel.
A nejde náhodou o to, poněkud zmást voliče, že když ty předčasné volby nebudou, vlastně se nic neděje? A že jde jen o to, vydělat na přízni páně Zemanově?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2013 13:43:09 - Ing. Jiří Dolejš

Regulérní je to co definuje ústavní postup. A ten pamatuje na možnost předčasného ukončení volebního opbdobí. To jestli se to někomu nelíbí ještě neznamená že to není regulérní.Pro připomentí, kromě rozpuštění parlamentu 120 hlasy tu je rozpuštění parlamentu pro pasivitu (neschopnost přijmout usnesení) a samozřejmě neúspěšné pokusy o vytvoření vlády.

Pokud nebudou předčasné volby, tak to zanmená jen ztrátu času, protože tento parlament už nic zásadního stejně neudělá - levicová opozice je co do mandátů slabá, od vlády odstavená  pravice rozvrácená a mezi nimi bloudí tztv. liberální demokraté bez mandátu z voleb. Takže ukončit tohle trápení je nejen logické a stabilizující ale i v souladu s veřejným míněním.