Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2013 18:34:37 - Kopr

onovitelné zdroje


dobrý den p. Dolejš
Projednávání potřebné novely zákona o podporovaných zdrojích, která má pro občany zamezit růstu příspěvku na obnovitelné zdroje v ceně elektřiny a zastavit další nekontrolovaný boom drahých obnovitelných zdrojů, odhalilo některé skryté ambice poslanců - expertů na životní prostředí z ČSSD a to poslance Krátkého a Zemka.Je to varující.Jak budete na tuto skutečnost reagovat?
Zejména pozoruhodná je doslova záplava různých pozměňovacích návrhů těchto poslanců směřujících k pokračování podpory bioplynových stanic, které již dnes čerpají více než sedminu celkové podpory z kapes občanů a firem. Nikdy jsem o těchto poslancích neslyšel až dnes když se jedna o řešení tak důležitého problému.Abych Vám pravdu řekl ,socanům moc nevěřím.Mám takové tušení,že opět selžou jako Špidla v roce 2002

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2013 14:48:28 - Ing. Jiří Dolejš

V končící a zablokované sněmovně nebylo prostě možné projednat nějaký dokonalý zákon o obnovitelných zdrojích. Vznikl kompromis, který snad bez okolků schválí i senát - jinak by  nebylo vůbec nic. Takže posuzovat pozměňovací  návrhy, které stejně neprošly, nemá valného smyslu i když ne všechny byly špatné. Princip podpory obnovitelných zdrojů není nic zločinného, je to regule, která přišla z EU. chceme ji plnit a  jde jen o její nastavení.

To co nakonec prošlo má k dokonalosti daleko. Varující by bylo vracet se k klausovské fobii z čehokoliv zeleného. Změnit energetický mix a posílení obnovitelných zdrojů je strategicky důležité a nejde o žádný zelený extremismus, Musí to mít ale ekonomickou racionalitu a  neměl by to platit řadový spotřebitel. Chce to jen posun od ideologických floskulí v boji ropáků a ekoteroristů k něčemu konkrétnějšímu.