Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2013 18:11:00 - Národní prosperita

OTÁZKA

Myslíte si, že nějaký takový "etický kodex", jaký teď zpracovává a svám kandidátům k podpisu chce předložit ODS, může nahradit zdravý rozum a nezkalený charakter ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2013 18:30:40 - Ing. Jiří Dolejš
Etické kodexy institucí či  zastupitelských sborů jsou běžným ale nikoli kardinálním nástrojem. Zdravému rozumu se  to tedy nepříčí, ale nečekejme že to udělá z různých vykuků anděly. Veřejně deklarovat jistý nadstandardní závazek a nechat ho i veřejně kontrolovat je samozřejmě možné, ale co se děje v "přítmí" samozřejmě nemůže osvětlit zcela. To říkám i přesto že jsem sám byl v pracovní komisi která připravovala podobný kodex pro celou poslaneckou sněmovnu, chtěl jsem takový kodex podpořit  ale který po jejím rozpuštění už projednán nebude. Nemohu ODS radit, ale obecně stranám v krizi většinou pomůže až očistný tlak ztráty moci, kdy odpadají konjunkturalisté, a pochopí se  v celé nahotě potřeba znovu získat důvěru veřejnosti.