Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2013 22:32:49 - Votýpková Věra

Jestli se dostanete do PS

Odpovězte mi jestli zrušíte důchodcům daně,jestliže pracují já třeba si vydělám měsíční fixní plat 1726 a i z toho ho.na mi sebral Kalousek 15 procent ptám se proč. A jestli důchodcům k Novému roku přidáte. Všude ve všech západních státech si důchodce hýčkají,jsou to přece voliči a tady? Zodpovězte mi prosím j.votypka@email.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2013 17:01:03 - Ing. Jiří Dolejš

Jak asi víte, tak skupina senátorů v čewrvenci již podala ústavní stížnost na postup bývalé vlády Petra Nečase, která od začátku letošního roku připravila desítky tisíc pracujících důchodců (loňský balíček) protože diskriminačně porušuje práva důchodců zaručená ústavou a znevýhodňuje je proti dalším skupinám obyvatel (čistý měsíční příjem se jim tak sníží až o 2070 korun).. Ústavní soudu by měl  příslušný paragraf zákona o daních z příjmů zrušil.

KSČM tento návrh se kterým přišla Rada seniorů (týká se to desítek  tisíc důchodců) od počíátku podporovala. Můžetr si to ověřit z mého prohlášení na TK KSČM během letních měsíců. Toto nečasovo či spíše Kalouskovo opatření přitom mělo přinést letos do státní pokladny dvě miliardy korun, v příštích dvou letech pak vždy po dvou a půl miliardách. Ale mnozí senioři stejně obešli zákon tím, že na konci roku požádalo o pozastavení výplaty důchodu. Takže pokud by Ústavní soud nerozhodl, tak KSČM by to byla přiurpavená vyřešit po volbách novelou zákona.