Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2013 11:37:59 - brundra

Neuěřitelné II

Já přece vím, že článek v Britských listech je na obranu KSČM. Můj dotaz je v tom smyslu, že tu daň navrhujete směšně nízkou. Proč? Vždyť navrhujete jednu z nejnižších daní na světě. Myslím, že odpovídající daň by byla kolem 60-70%.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2013 12:05:17 - Ing. Jiří Dolejš
Promiňte ale raději si ověřte jaké jsou kde ve světě daně - prostě v tomhle se mýlíte. Není to směšné ale významné zvýšení -  z 19% na 32% sazba daně z příjmu fyzických osob je nejvyšší návrh, který v ČR v době končící recese kdo navrhuje. Když se ekonomika dostane do tempa, může se horní sazba ještě o nějaký ten procentní bod zvýšit. Navrhovat ale 60-70% by snad šlo jako sankční daň z nějakého mimořádného příjmu, ne jako normální systémová sazba z běžného podnikání - to není nikde a víc bychom tím napáchali škod  než že bychom vybrali na daních. To by pak skutečně byla neuvěřitelná nekompetentnost, které se KSČM i při snaze přerozdělit daňové břemeno