Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2013 16:27:49 - Řehoř

Přeji hezký den pane inženýre,

dočetl jsem váš program,ale jedno,které mnoho lidí chytí by bylo dobré se vyjádřit k exekucím.To tíží spousty domácností,je to nějak bez prvidel.To za prvé a za druhé co pan president dnes opět navrhl,aby se česká armáda připojila opět na nějakou akci v Sýrii a ptám se,to může bez souhlasu parlamentu??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2013 18:48:18 - Ing. Jiří Dolejš

1) Dobré se vyjádřit k exekucí, takže ocituji z podrobnějšího volebního programu :

Ø   Opatření směřující k postihu subjektů poskytujících nevýhodné půjčky a k zamezení neoprávněných a předražených exekucí majetku.

Ø   Odstranění ekonomických překážek přístupu občanů k právu (bezplatná právní pomoc, úprava soudních a správních poplatků apod.).

Ø   Větší ochrana dlužníků, posílení kontroly zákonných exekutorů, jasná pravidla pro nebankovní poskytovatele spotřebitelských úvěrů; hodnota dluhu by neměla nepřiměřeně narůstat o lichvářské úroky a nadměrné sankce.

Ø   Podpora dluhového poradenství, finančního poradenství a finanční gramotnosti, předcházení insolvenci domácností.

2) Česká armáda na akci v Sýrii ? U nás vysílání vojáků ven jedně jako humanitární akce a v souladu s Radou OSN, agresivní mise KSČM jasně odmítá - v tomto se s prezidentem zásadně rozcházíme a kdyby nebyla právě rozpouštěná Sněmovna tak bychom hlasovali proti.