Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2013 19:29:43 - sysel43

Dobrý večer,

pane Dolejši,bude i do budoucna KSČM usilovat o vystoupení z NATO ? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2013 11:45:17 - Ing. Jiří Dolejš

Nejsme blázni abychom pro naši zemi chtěli nějaké bezpečnostní vakuum. Prostě nemyslíme že současný bezpečnostní systém je dobrý a i když respektujeme platné mezinárodní smlouvy, tak trváme na tom, že  změna spoučasného systému je zcela legitimní téma. Že najít řešení je  složitější a dlouhodobější věc jak z pohledu vojenského, ekonomického ale i diplomatzického, je opět zcela jasné. Ale co k tomu máme ve volebním programu :

Ø   Překonání agresivních bezpečnostních bloků a prosazování modernější, kolektivní celoevropské organizace bezpečnosti. 

Ø   Požadavek na zrušení NATO jako dlouhodobý cíl a jako minimální cíl vystoupení ČR z jeho vojenských struktur. Pojetí bezpečnosti ČR a Evropy v celoevropském rozměru a na základě celosvětové bezpečnosti.

Ø   Revizi nepřijatelné praxe NATO z roku 1999, která obsahuje „právo preventivních úderů“ a působení daleko za hranicemi členských zemí i bez mandátu podle mezinárodního práva.

Ø   Zamezení jakýmkoli snahám o výstavbu cizích vojenských základen na území ČR a o účast na vojenských zásazích na cizím území bez mandátu RB OSN.

Pokud vás zajímají další podrobnosti, doporučuji se obrátit na stínového ministra obrany za KSČM Alexandra Černého