Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2013 8:22:47 - Pro.diskuse

A proč ne?

V jedné Vaší odpovědi uvádíte: Zákon o majetkových přiznání má preventivní nikoliv retroaktivní účinek. Tedy nepůsobí zpětně. Tam je důležité prodloužení promlčecích lhůt u majetkových trestních činů (privatizačních zločinů). Každý z nás má všechny svoje zdaněné příjmy evidovány na Úřadu důchodového zabezpečení, podnikatelé na Finančních úřadech. Dědictví, přiznané dary, větší výhry lze také doložit. Není nic jednoduššího než porovnat tyto sumy a stav skutečný majetku a rozdíl dodanit 100% sazbou. Protože tento majetek byl pravděpodobně pořízen minimálně z nezdaněných peněz. Tak jaká retroaktivita, podobně postupují i v jiných státech, které jsou dnes naším vzorem. U majetku nakradeného v privatizaci je to opravdu složitější, ale myslím, že řešitelné. Jinak přeji hodně úspěchů ve volbách. Můj hlas máte jako vždy jistý.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2013 9:55:00 - Ing. Jiří Dolejš
Myslím, že  nejsme v rozporu - retroaktivní není povinnost vyplývající ze zákona.  Že lze prošetřovat nad rámec tohoto zákona věci minulé je jasné. To promlčení je ale klíčové. Jinak díky za podporu.