Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2013 13:42:56 - Pavel Sladký

Co dál s Dolem Paskov a Bakalou

Pa Dolejši, nedejte se, je nás tady na Ostravsku hodně. Dotaz, jak nám pomůže KSČM s Dolem Paskov a potrestání p. Bakaly,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2013 18:43:33 - Ing. Jiří Dolejš

Některé regiony (ostravsko je jedním z nich) jsou tykající bomba, protože se mnohé zanedbalo. Sledovat situaci klíčových zaměstnavatelů a také včas investovat do alterantivních příležitostí. Znpovu a uznovuse potrvzuje že jen trh sám všechno nevyřeší. Za časů prosperity vydělával Důl Paskov  desítky miliard korun. Nyní je otázka zda se to nějak vrátí. Konkrétně Dolu Paskov hrozí konkurs či převzetí jiným majitelem.

Možná jste slyšeli o inciativě ProAlt aby důl převzali zaměstanci. Ovšem pokles světových cen uhlí znamená, že se tenčí výnosy a to ani zaměstanecká samospráva nevyřeší.Nyní se už hasí pěkně rozfajrovaný požár. Na mimořádném řešení se musí tedy podílet nejen  kraj a stát, ale i sami investoři z regionu (Bakala je přitom jen jedním z nich).