Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2013 16:39:00 - Řehoř

Dobrý den pane inženýre,

jednu z mála věcí nechápu a to,že jakoposlanci se múžete věnvat i svému icvilnímu zaměstnání a tak si myslím,že nemůžete svoji funkci poslance dělat kvalitně.Tudíž měli by jste si uzákonit,že po dobu mandátu nebudete nic jiného vykonávat.Ono dělat na všech stranách asi dost dobře nejde-jinými slovy hrabat všude ať mám za ty 4 roky co nejvíc.:(:(

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2013 17:28:49 - Ing. Jiří Dolejš

Souhlasím. Výkon mandátu poslance je skutečně práce na plný úvazek - většina  poslanců to tak má. Já rovněž - politická funcke předsedy či místopředsedy strany, či přesedu KV či OV se vyskytuje, ale je to funkce v případě poslancování neplacená a politicky to skloubit s jistým nasazením lze. 

Kde  by asi neměl být souběh, tak u ministrů, tam se kdysi navrhoval ale neprošel tzv. klouzavý mandát. Také u starostů větších měst a hejtmanů krajů by souběh také nebyl dobrý. Pokud  má někdo vlastní firmu, která běží po většinu času i bez něj, dovedu si to představit, ale já bych asi dal přednost přerušení.