Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2013 15:05:30 - Petrlík

Dolejš straší, starší a neodpověděl.

Dobrý den pane Dolejši, četl jsem se zaujetím dotaz pisatele šp i vaší odpověď. Pisatel se ptá proč strašíte střední třídu právem. Díval jsem se na čísla z ČSÚ a pisatel je má správně. Opravdu je na minimální mzdě pouze 90 tisíc lidí. I když se jim zdvihne minimální mzda o 3 tisíce Kč nebude to pro rozpočet významná suma. 90 tisíc x 3 tisíce. Významné to ale bude pro zaměstnavatele, kteří budou muset peníze na tyto lidi vzít ostatním, protože marže se zvednout nedají a náklady mají firmy na minimu. 3,5 milonů lidí střední třídy zaměstnaných za normálních podmínek tak poškodíte. Navíc, jak řekl váš předseda v TV superdebatě budete zdvihat daně a kdo platí daně? Chytří vědí, že z platu do 14 tis Kč hrubého je odvod prakticky nulový, ale na platech od 20 tis až 40 tis to již je znát. To jsem já a pan šp. Pane Dolejši vy jste neodpověděl a znovu jen strašíte nízkou mzdou. Z tohoto důvodu vás volit stření třída nemůže..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2013 9:37:45 - Ing. Jiří Dolejš

Jedne o voze a druhý o koze - jak souvisí střední třída s minimální mzdou ? Pokud jde o  minimální mzdu, tak to moc nesouvisí s rozpočtem a daňvou progresí (jde hlavně o mzdy v soukromém sektoru).

A ta progrese ? Prostě lidi kteří pobírají 3/4 až milion  a víc ročně by měli být zdaněni progresí. Tečka. Pocit že neplatit daně je nějak cool je opravdu hodně falešný.A pokud si myslí někdo že malá rovná daň z příjmu jsou pro něj lepší, měl by si uvědomit že také se opírá o stát a veřejné služby. prostě si to ČR nemůže dovolit - hrát si na daňového granda. Jinbak v rozpětí 20-40 tisíc by i pldle progresivněwjšího návrhu KSČM zatím zůstala 19% sazba - přečtěte si náš program.