Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2013 23:22:49 - orfeuss

Dobrý večer pane inženýre,

prosím co mi řeknete na toto je to z britských listů"""Evropská unie se chystá podepsat mezinárodní obchodní smlouvu, která dá globálním podnikům neomezená práva nad vládami"" protže se je na čase odejít z EU

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2013 16:00:27 - Ing. Jiří Dolejš

O uzavření "Transatlantické dohody o volném obchodu" mezi USA a EU (TAFTA) se jedná už nějaký čas. Obecně jde je vytvoření největší světové oblasti volného obchodu, ‚ochrany' investic a tp.a na tom by nebylo nic špatného. Jiné oblasti ve světě se také propojují a vstupují do globální soutěže. Podobně se vede složitý diplomatický souboj o organizaci světového obchodu (WTO)

Otázkou je jaká pravidla by v tomto "atkantickém" prostoru platila - asymetrie (zvýhodnění) USAa ? Oslabení nezbytných společných pravidel ? To už by byl problém, ale o tom je třeba jednat. nevyplýžvá z toho že by se mělo jít proti produ evcropské intergace a bořit vybudované. Žijeme v globalizované civilizaci a lepší EU, ne bourání EU, je tou správnou odpovědí.  Jina nás ti velcí spolknou i "s chlupama".