Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2013 13:18:29 - Renata

Vážený pane

Je vůbec v možnostech vlády, nebo prezidenta, omezit jednání ČNB, která nejspíš spěje k momentu, kdy stokoruna nebude mít ani cenu toho papíru, na které je tištěná.
Zcela dobře si umím představit rozsah škod předešlé vlády, ale proč tu škodu také nezaplatí - sKarta stála několikanásobně víc než tehdejší ministr MPSV přiznal a pan Drábek nebude platit nic? Strany si na kampaň k volbám půčují od státu značné častky, ty jsou také nenávratné? Víte, já bych do slibu každého člena vlády dala ještě jednu větu - slibuji, že nástupem místa v poslanecké sněmovně, senátu, či jiné vládní funkci, končím členství v politické straně a nebudu ji po dobu mé působnosti ve vládě nijak preferovat - a bylo by po politikaření, zčásti nebo i zcela po korupci (při podezření okamžité odstoupení z funkce) a snad už by vláda pracovala konečně tak, jak vláda má. Vždyť lidé si dělají i legraci z cen vládní jídelny, protože to i bezdomovec jí dráž.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2013 19:15:00 - Ing. Jiří Dolejš

ČNB je ze zákona nezávislá na politicích i vládě. jedině kdyby porušila zákon zasáhne stát. Ale členové rady by měli mít schopnost zohlednit celkovou hospodářskou strategii. Pokud nezměním zákonný mandát ČNB, prezident může ovlivnit složení rady.

Pokud jde o vystupování ministrů z politických stran, tak k čemu to pomůže.  Mnistr je politická ústavní funkce a žijeme v parlamentí demokracii a k té patří i politické strany. Představa zcela nezávislých technokratů je naivní, to před politikařením nechrání.