Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2011 17:39:21 - HastalaVista

Levicová mládež určitě je

Pane Dolejši, prý nejste vidět, přitom já Vás vidím pořád :) To ale proto nepíšu. Rád bych se zeptal na vaši mladé členy sdružené pod komunistickou mládež. To jsou rekruti pro PSP? Nechápu je vzhledem k Vaší klasické KSČM. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2011 16:36:09 - Ing. Jiří Dolejš

Zejména v mládí často člověk cítí, že má srdce na levo, takže levicová mládež určitě je i u nás v ČR.  To samozřejmě není totéž jako nějaké karierní kadetky, které by byly líhní pro profesionální poltiky. KSČM takové kadetky nemá a ani se je budovat nechystá. Říkáte že KSČM je klasická, no je to strana programově relativně nová,  vznikla transformací z KSČ před 21 lety, tak to s tou klasikou (možná jen nevím co tím myslíte) nebude asi až tak výrazné.

KSČM samozřejmě  vnímá potřebu komunikace s mladou generací, zřídila za tím účelem komisi mladých členůa symatizantů  se strukturou v centru i v jednotlivých krajích. To nesouvisí s existencí různých občanských sdružení hlásících se k levici.. Vím přitom, že existují sdružení jako např. "Budoucnost",  zrušený a opět obnovený "Komunistický svaz mládeže",  "Scialistická solidarita" (SocSol), "Svaz maldých komunistů československa" (SMKČ) a další. a další.

Pokud tyto sdružení dělají něco rozumného, jsme ochotni s nimi spolupracovat. JInak  naše mladé členy orientujeme hlavně na program KSČM, od kterého se tyto sdružení mohou odlišovat. To je samozřejmě jejich právo a jejich odpovědnost. Své členy jen varujeme před úskalím sektářství a samozřejmě před nedodržováním demokratikcých postupů při prosazování cílů levicové politiky. Věřím že taková levicová (červená) mládež má budoucnost.