Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2011 14:40:45 - mira.s

Průzkum SANEP

Máte docela výrazné preference v krajích, jste spokojeni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2011 18:14:41 - Ing. Jiří Dolejš

S ohledem na krizi vládnutí je vzestup opozice i v takových průzkumech logický. Tento posun je ale třeba v hlavách lidí upevnit a posílit. Takže tato čísla (příznivěšjí než volební výsledek v roce 2010) mohu brát maximálně jako motivaci k další práci - zlepšování nabídky alternativ reforem  i komunikace s občany. A komunikace i uvntiř opozice - žádná strana totiž změny nezajistí sama.

Konkrétně je pak zvláštní výsledek ve středočeském kraji - loni do parlamentu jsme měli 11%, nyní nám tam dává SANEP jen 6,8% - tedy dokonce hůře než v tradičně pravicové Praze.  Tam jsme měli loni 6,5% nyní SANEP ukazuje 6,9%. Pro Prahu je zase zajímavý stále silný výsledek Věcí veřejných (9,3%) a domimance TOP09 (28,4%).

Celkově tedy je to zatím jen signál šance na posun do leva, ale ten se sám nenaplní. O spokojenosti bych tedy nemluvil - rezervy v naší práci cítím ještě velké. V podstatě jsme ty prerence už mohli mít při důraznějším tahu na branku a větší pozornosti voličům místo ohlížení se po ideologické minulosti ještě lepší. Šance tu je - jen ji nepromarnit.

.