Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2011 10:09:01 - Filip Kotrba

Soutěž KSČM a TOP09

Nestříháte už metr, kdy předběhnete v modelech od STEMu TOPku? Už se blížíte...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2011 19:15:43 - Ing. Jiří Dolejš

Během prezenční služby jsem si metr opravdu stříhal, ale tady by asi počítat dny a jen čekat nepomohlo. Co je objektivní ?Květnový STEM dal TOP09 preference 10,8% a volební prognóza jí přikla 28 mandátů - to je trendový pokles od voleb (výsledek byl tuším 16,7% a 41 mandátů).  Ztráta po roce vládnutí je tedy zřejmá.  V květnovém STEMu dostaly opoziční strany prognózu 122 mandátů, tedy ústavní většinu.  

Tohle neodráží ani konečný poměr sil pravice a levice po volbách ani to neříká jaké pak mohou vzniknout vládní koalice a kolem jakých programů. TO09 jen tvoří nejpravicovější stranu sněmovny a KSČM zase tu nejvíce vlevo. Sami nemohou nic. Preference jsou zatím hlavně jasným vzkazem pro vládu jak jí lidé nevěří. Dedukovat z toho předpoklad vítězství levice by zatím bylo jen subjektivní přání.

Nedůvěra vládě tu není jen proto, že neumí své "skvělé" reformy zpropagovat - ale oponenti těchto reforme musí ještě také udělat dost pro to aby lidé poznali jak by stejné problémy řešili oni. Tedy odpovědně zpropagovat svéi alternativy a ne jen se šikovat k protestům. Spojovat lidi k pozitivním řešením je vždy trvalejší, než jen vyjadřovat  jejich strach a obavy.