MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2015 11:27:16 - Jan Želivský

Berete malým firmám možnost konkurovat

Domnívám se že paušálním zákazem tzv. podomního prodeje berete možnost malým firmám nabízet svoje často velmi dobré produkty a spotřebitele ženete do náručí velkých korporací. Nemyslíte že by bylo lepší spíše klást důraz na dodržování běžných zákonů, než paušální zakazování čehokoliv v principu prospěšného?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2015 9:31:05 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
Podomní prodej bohužel v České republice nemá dobrou pověst. Ve svém blogu jsem popisovala svou osobní zkušenost, kdy se pod falešnou záminkou kontroly měřičů skrývalo nabízení změny dodavatele energií. Obdobné situace, bohužel, věrohodnosti celého sektoru podomního prodeje nepřispívají, i když nepochybně existují i poctiví prodejci a kvalitní produkty. Popsány jsou i čistě kriminální příklady, kdy pod záminkou podomního prodeje došlo k okradení zejména starých a osamělých lidí. Zákaz podomního prodeje je nicméně v gesci jednotlivých měst a obcí a pouze na místní samosprávě tak závisí, jak se rozhodne podomní prodej na svém území regulovat. Pokud by ovšem existovaly převážně pozitivní zkušenosti a poptávka obyvatel po tomto způsobu prodeje, jistě by samosprávy obcí a měst k obdobným omezením masivně nepřistupovaly.