Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2015 10:38:37 - Kamil z Prahy 5

Co jste zatím na magistrátu dokázali?

Po volbách jste byli vysmátí a co jste zatím na magistrátu dokázali? I podle primátorky je informatika, kterou vám dala na starost v rozkladu a té byste snad mohli rozumět, nebo co je váš ,,obor“? Nebo máte vysvětlení, proč nefungují třeba stránky magistrátu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2015 14:45:37 - Ondřej Profant
Naše úspěchy a postřehy sepisujeme zde: http://praha.pirati.cz/blog.html

Podrobnosti o našich aktivitách zde: https://redmine.pirati.cz/projects/pra,ha

---

Namátkou předložili jsme návrh na zveřejňování smluv, připravujeme OpenData, nabídli jsme alternativu k superzakázce na odpad, trvdě pracujeme na opoziční práci (kritika tisků, ověřování zápisů, alternativní návrhy).

Z provoznějších věcí jsem doporučil tisk o pronájmu části DS díky čemuž Praha dostala (ušetřila) přes milion Kč. Tisk bylo třeba schválit do konce minulého roku.

---

Paní primátorka s námi konzultuje informatiky právě proto, že je v rozkladu. Je absurdní (až účelové) si představovat, že by to bylo obráceně. Pracujeme ve speciální skupině k OC, kde jsme zachránili Prahu před nákupem dalších licencí. A nyní finišujeme s novým celkovým konceptem.

Provoz informatiky řeší ředitele INF Praha, nikoliv my. Ani případný radní by neřešil běžný provoz.
 
Působíme v komisi ICT (stejně jako ODS, TOP09, ČSSD, ANO, Trojkoalice), která se zabývá koncepčními otázkami. Její výstupy jsou veřejně dostupné.

---

Stránky magistrátu nefungovaly, protože se protáhlo výběrové řízení. Jakmile přestaly, tak se komiseICT dotázala zastupujícího ředitele INF a ten řekl, že situaci vyřeší. Pokud vím, tak vyřešil.