MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 16:35:32 - Rintintin

Zrušení roamingu?!

Jak se to ve skutečnosti má se zrušením roamingu? Bude či nebude zrušen? Narážím především na limity, které mají být nastaveny. Pokud je to tak, podle mě se tak nedá o žádném zrušení roamingu hovořit a jednání EU je pokrytecké. Taky by mě zajímalo, proč je takový problém ho zrušit? Zakázat název pomazánkové máslo šlo raz dva a tedy je problém!!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.11.2015 15:00:38 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
 Děkuji za Váš dotaz. Evropský parlament na svém říjnovém plenárním zasedání potvrdil svým hlasováním výslednou podobu tzv. evropského telekomunikačního balíčku, který, mj. přinese od června 2017 zákaz roamingových příplatků v rámci EU. Znamená to, že poplatky za roaming za hovory, textové zprávy a užívání internetu v zahraničí v rámci Evropské unie budou od 15. června 2017 úplně zrušeny. Ke snížení cen dojde již od 30. června příštího roku (s maximálním příplatkem cca 1,30 Kč za minutu volání, 0,50 Kč za SMS zprávy a 1,30 Kč za megabyte dat v rámci přechodného období). Prodleva, na kterou odkazujete, byla způsobena postojem Rady EU, tedy zástupců členských států. Evropský parlament požadoval zrušení roamingu již s platností od roku 2015, ale závěrečný výstup každého legislativního procesu je vždy výsledkem dohody obou institucí.  K poznámce o rychlém zákazu pomazánkového másla bych ráda doplnila, že již v roce 2004 Česká republika podala u Evropské komise žádost o výjimku používání názvu „pomazánkové máslo“ (ačkoliv pomazánkové máslo tak, jak se u nás prodává, nesplňovalo kvalitativní parametry pro to, aby mohlo být označováno jako máslo), definitivní zákaz označování však přineslo až rozhodnutí Evropského soudního dvora z roku 2012.