Začněme u sebe, burcoval prezident v projevu celý národ

28.10.2011 21:03

Prezident Václav Klaus pronesl jako tradičně projev k příležitosti založení Československa 28. října. Kritizoval v něm odklon od tradic, globalizaci, ale řekl také, že sociální situace vůbec není tak špatná, jak se často prezentuje.

Začněme u sebe, burcoval prezident v projevu celý národ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Evropskou krizí se Klaus zabývat ve svém projevu nechtěl, mluvil obecněji. „Žijeme v době oslavování a velebení globálna,“ řekl. Prezident připomněl, že bychom se stále měli učit z historie proto, že je velmi snadné ztratit svobodu a smysluplnost života. Dodal také, že dvaadvacet let od Sametové revoluce je nejdelší doba klidu a svobody v historii naší země.

Nedomyšlené fandění frackovitosti

„Realita je jako obvykle lepší než její pokřivený mediální obraz,“ uvedl Klaus. Roste ale podle něj vzájemná nedůvěra společenských skupin, většin a menšin, politických stran, politiků a občanů. Ne všechno je nutné dělat, na všechno nemáme. A některé kroky jsou zase nevyhnutelné. „Každý návrh je okamžitě znevážen, což mnohým bere chuť a elán,“ připomněl neschopnost politiků se dohodnout.

„Naše společnost jako průměr chudá není,“ řekl Klaus s tím, že v médiích jsou problémy přeháněny a jsou tak zbytečně vyvolávány konflikty. Měli bychom si podle prezidenta přiznat, že žijeme v nejblahobytnější etapě našich dějin. Klaus také kromě odklonu od tradic vyjmenoval problémy naší společnosti, mezi které patří také „nedomyšlené fandění frackovitosti“. „Začněme u sebe,“ vyzval.

  • Kompletní projev prezidenta Václava Klause ČTĚTE ZDE


Čtěte dále:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…